Πολύ γευστική και νόστιμη σ
Ώρα προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 26 λεπτά
Μερίδες:10
muffins με σοκολάτα και μπανάνα χωρίς γλουτένη. Μία από τις πιο εύκολες και γευστικές συνταγές.
Υλικά:
- 1 ½ φλιτζάνια αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ φλιτζάνι κακάο
- ½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
- ¼ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
- ¾ φλιτζάνι πολτοποιημένη μπανάνα
- ¼ φλιτζάνι applesauce (Η applesauce μπορεί να παρασκευαστεί ή να αγοραστεί έτοιμη.)
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Κομματάκια σοκολάτας, αν επιθυμείτε
Μέθοδος:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 176 βαθμούς C. Ανακατέψτε αλεύρι, bakingpowder, σόδα ψησίματος, αλάτι και κακάο σε ένα μεσαίο μπολ.
2. Ανακατέψτε τα υπόλοιπα συστατικά σε ένα άλλο μπολ. Αναμίξτε το υγρό με το στεγνό μίγμα, ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθούν. Στη συνέχεια, ανακατέψτε τα κομματάκια σοκολάτας, εάν το επιθυμείτε.
3. Ρίξτε το μίγμα σε φόρμες από muffin με επένδυση από χαρτί. Ψήστε για 26 λεπτά ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα καθαρή.