ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ “ΚΑΙΝΕ” ΤΟ ΛΙΠΟΣ

Σε έναν κόσμο όπου η πρόσβαση στις πληροφορίες είναι πλέον διαθέσιμη με το πάτημα ενός κουμπιού, είναι εύκολη η παραπληροφόρηση σχετικά με τα τρόφιμα που βοηθούν στην γρήγορη απώλεια λίπους.

Πολλές φορές έχετε δει φανταχτερούς τίτλους σαν αυτό παραπάνω ή ακόμα και σαν αυτούς:

«Τα 8 κορυφαία  τρόφιμα που “καίνε” το λίπος γρήγορα»

«Φάτε αυτό το τρόφιμο και θα χάσετε λίπος στην κοιλιά»

«3 τρόφιμα καύσης λίπους που θα πρέπει να τρώτε καθημερινά»

Η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Σε αντίθεση με αυτά που ίσως έχετε ακούσει, καμία τροφή από μόνη της δεν μπορεί να προσφέρει εύκολη και γρήγορη απώλεια λίπους ή κιλών. Στην πραγματικότητα, η προσωρινή απώλεια βάρους που μπορεί να αντιμετωπίσετε οφείλεται σε απώλεια υγρών και όχι λίπους. Εκτός αυτού, η κατανάλωση μόνο ενός τροφίμου ή φαγητού όπως για παράδειγμα η  κατανάλωση της “διάσημης” σούπας λάχανο, θα έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Δεν θα αισθάνεστε μόνο αδύναμοι και κουρασμένοι, αλλά μπορεί να αντιμετωπίσετε σοβαρά προβλήματα υγείας αφού στερείστε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Για παράδειγμα η κατανάλωση μηλόξυδου μπορεί να προκαλέσει έλκος, όταν καταναλώνεται με άδειο στομάχι. Και παρόλο που μπορεί να έχετε βραχυπρόθεσμη απώλεια βάρους, μόλις σταματήσετε αυτού του είδους την διατροφή, θα ξαναπάρετε πάλι όλο το βάρος σας και ίσως και διπλάσιο. Ωστόσο, το μόνο καλό από όλη αυτή την διαδικασία είναι ότι ξεκινώντας το γεύμα σας με ένα τέτοιο τρόφιμο πιθανόν να μειώσετε την ποσότητα φαγητού που τρώτε, μειώνοντας έτσι και την κατανάλωση θερμίδων. Επίσης μπορεί να επωφεληθείτε λόγω του ότι αντικαθιστάτε τα υψηλά σε θερμίδες τρόφιμα με χαμηλών θερμίδων. Άλλες τροφές όπως είναι το γκρέιπφρουτ, ο ανανάς, τα πορτοκάλια, τα καρύδια που λέγεται ότι καίνε λίπος, μπορούν να σας προσφέρουν πολλαπλά θρεπτικά συστατικά, πάντα όμως προσαρμοσμένα σε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής.

Ο καλύτερος τρόπος για να επιταχύνετε το μεταβολισμό σας είναι με καθημερινή άσκηση και ισορροπημένη διατροφή. Αυτό θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τη μυϊκή μάζα σας και να μειώσετε το λίπος.

Καλό είναι να θυμάστε ότι οι διατροφικές συνήθειες και οι ανθυγιεινές πρακτικές που επικεντρώνονται σε ένα είδος τροφής μπορούν να θέσουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία σας. Αντ ‘αυτού, θα πρέπει να ακολουθήσετε υγιείς συμβουλές διατροφής, προσαρμοσμένες στις δικές σας ανάγκες ώστε να επιτευχθεί η απώλεια βάρους που θέλετε.