Τροφή από τη μυθολογία!

Εδώ και λίγες μέρες  διαβάζω για την Ελληνική μυθολογία!!Έχω πολλές απορίες και έτσι αποφάσισα να τις λύσω.

Ακόμα όμως και στη δημιουργία του φανταστικόύ αυτού κόσμου..ο Δίας κατάφερε να επιβιώσει από τον πατέρα του το Κρόνο με τη βοήθεια της Αμάλθειας.

Η ιστορία έχει  ως εξής:

Όταν πέτυχε το σχέδιο της Γης ο Ουρανός παραμερίστηκε από την εξουσία του κόσμου και ο Κρόνος ανέβηκε στο θρόνο του πατέρα του. Όμως ο νέος βασιλιάς δε μπορούσε να ησυχάσει. Είχε ακούσει από τους γονείς του τον Ουρανό και τη Γη, πως, παρόλο που είναι δυνατός, θα του έπαιρνε την εξουσία ένα από τα παιδιά του.Έτσι κι αυτός , μόλις γεννιόταν ένα παιδί, αμέσως το <<καταπίνε>> και το κρατούσε μέσα του για να είναι βέβαιος πως δε θα τον βλάψει.

Όταν γεννήθηκε ο Δίας όμως η Γή τον πήρε μαζί της στην Κρήτη και τον έκρυψε στο <<Αιγαίον Όρος>>. Το θεϊκό βρέφος

τράφηκε με το γάλα μιας αίγας που την έλεγαν Αμάλθεια.

Αυτήν αργότερα ο Δίας σαν έγινε βασιλιάς όλων των Θεών , την τίμησε ιδιαίτερα αφού την έκανε αστέρι να λάμπει ψηλά στον ουρανό,το δέρμα της το φόρεσε ο ίδιος και το έκανε απρόσβλητη ασπίδα του, την περίφημη <<αιγίδα>>, και το κέρατο της Αμάλθειας έγινε σύμβολο αφθονίας.

Πριν λοιπόν σας αναφέρω και άλλα αποσπάσματα της μυθολογίας και επειδή με κάποιο τρόπο πρέπει να αποκτήσουμε διατροφική νοημοσυνή Η ΤΡΟΦΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΣΠΙΔΑ για έναν υγιή οργανισμό.

Πιο συγκεκριμένα δεν είναι καθόλου δύσκολο με μικρά -μικρά βήματα να αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες και  επιλέξουμε το δικό μας νέκταρ και τη δική μας αμβροσία που θα μας χαρίσουν και μακροζωία αλλά και  ευ-ζην!!

Η αλήθεια είναι από όλες τις πλευρές,είτε αυτές είναι δημοσιογραφικές,είτε  είναι επιστημονικές, είτε είναι εμπορικές,η ανθρωπότητα αντιλήφθηκε τη χρησιμότητα της υγεινλης διατροφής.Εμείς εδώ στην Ελλάδα ίσως θα έπρεπε να δώσουμε μεγαλύτερη εμφαση στην αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας.

Πρώτα φυσικά γιατί είμαστε τρίτη στη παιδική Παχυσαρκία στον Κόσμο και δεύτερον γιατι το Εθνικό σύστημα Υγείας είναι ήδη επιβαρυμένο.