Στέβια, να την επιλέξω;

Στέβια, να την επιλέξω;

Στέβια, να την επιλέξω;

στεβια-να-την-επιλεξω-video

Στέβια, να την επιλέξω; Στις μέρες μας πολλοί άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με αυτό το ερώτημα, λόγω της πληθώρας γλυκαντικών ουσιών που υπάρχουν στο εμπόριο. Eίναι διαθέσιμη σε διάφορες μορφές, όπως σε κρυσταλλική μορφή, σε σταγόνες, σε αποξηραμένα ή φρέσκα φύλλα και σε μορφή ταμπλέτας. Επίσης, κυκλοφορούν ολοένα και περισσότερα επεξεργασμένα τρόφιμα με προσθήκη στέβια αντί για ζάχαρη, όπως ανθρακούχα ποτά, γλυκά, γιαούρτια, παγωτά.

Η στέβια, είναι ένα είδος φυτού με προέλευση τη Βραζιλία και την Παραγουάη, όπου χρησιμοποιούνταν από αρχαιοτάτων χρόνων. Ωστόσο, στην Ευρώπη, η έγκριση της ως ασφαλή για κατανάλωση δόθηκε το 2011. Έκτοτε, η παρουσία της στην αγορά γίνεται ολοένα και πιο δυναμική. Κι όχι άδικα, αφού η στέβια έχει σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι της ζάχαρης.

Τα φύλλα της περιέχουν μια ουσία την στεβιόλη, η οποία τα κάνει 30-45 φορές πιο γλυκά από τη ζάχαρη. Ωστόσο, το τελικό προϊόν μπορεί να έχει έως και 300 φορές πιο γλυκιά γεύση από την κοινή κρυσταλλική ζάχαρη.  Τόσο τα φύλλα του φυτού όσο και τα γλυκαντικά που προέρχονται από αυτό χρησιμοποιούνται σε ελάχιστη  ποσότητα χάρις την μεγάλη γλυκαντική τους δύναμη. Έτσι, δεν αποδίδουν θερμίδες. Επομένως, μπορούν να αποτελέσουν επιλογή για τους ανθρώπους που θέλουν να μειώσουν ή να διατηρήσουν το βάρος τους. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα γλυκαντικά με λίγες ή μηδενικές θερμίδες μπορούν να συμβάλλουν στον έλεγχο του βάρους. Μειώνουν το θερμιδικό περιεχόμενο της δίαιτας και διατηρούν την ευχαρίστηση στο διαιτολόγιο. Με αυτό τον τρόπο βοηθούν τους ανθρώπους να μείνουν πιστοί στη δίαιτά τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Επίσης, τα γλυκαντικά από στέβια δεν περιέχουν υδατάνθρακες και δεν επηρεάζουν τη γλυκόζη στο αίμα. Επιπλέον, συμβάλλουν στη μείωση ή τη διατήρηση φυσιολογικού βάρους μια πολύ σημαντική παράμετρο για τον έλεγχο του διαβήτη και των επιπλοκών του. Επομένως, μπορούν να καταναλωθούν άφοβα από ανθρώπους με σακχαρώδη διαβήτη.

Πρόκειται, λοιπόν, για μια πολύ καλή επιλογή υποκατάστατου ζάχαρης. Μην διστάζετε να την εντάξετε στη διατροφή σας!

Στέβια, να την επιλέξω;

We are great smart fast