ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Από την ομιλία για την ισορροπημένη χορτοφαγική διατροφή, που έγινε στο κέντρο yoga & wellnes Εύνοια το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε τους μαθητές της σχολής για τους τύπους της χορτοφαγικής διατροφής, καθώς και για το πως να κάνουν ισορροπημένες επιλογές, ώστε να μην έχουν διατροφικές ελλείψεις.

Μπορεί η χορτοφαγία να έχει γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια και όλο και περισσότεροι άνθρωποι να ακολουθούν χορτοφαγικά μοντέλα διατροφής με στόχο να είναι περισσότερο υγιείς. Άλλωστε, είναι αλήθεια ότι η χορτοφαγία μπορεί να έχει τεράστια οφέλη και πλεονεκτήματα για την υγεία, ειδικά στις μέρες μας που η κατανάλωση κρέατος και ζωικών προϊόντων είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

Ωστόσο, αν οι άνθρωποι αγνοούν το πως να επιτύχουν μια ισορροπία στην διατροφή τους, ώστε αποκλείοντας το κρέας και τα ζωικά προϊόντα, να καταφέρνουν να προσλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό τους, μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα υγείας λόγω ελλείψεων θρεπτικών συστατικών.

Για αυτό, είναι απαραίτητο για όσους επιθυμούν να κάνουν μια τέτοια αλλαγή στη διατροφή τους και να αλλάξουν σε τόσο μεγάλο βαθμό τις διατροφικές τους συνήθειες, να κάνουν τις απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις και να συμβουλεύονται κάποιον ειδικό διαιτολόγο – διατροφολόγο.