Μους σοκολάτας με κεράσια
Συστατικά:
- 200 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας (70% κακάο)
- 400 g κονσέρβα από μαύρα κεράσια σε σιρόπι
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 4 μεγάλα αυγά ελεύθερης βοσκής
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Μέθοδος:
Λιώστε τη σοκολάτα σε μπέν μαρι, στη συνέχεια αφαιρέστε για να κρυώσει για 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ, σιγοβράζετε τα κεράσια και το σιρόπι τους σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει παχύ, στη συνέχεια αφαιρέστε.
Χτυπήστε την κρέμα με απαλές κινήσεις. Ξεχωρίστε τα αυγά, προσθέστε τους κρόκους στην κρέμα με τη ζάχαρη και χτυπήστε για να συνενωθούν. Προσθέστε ένα τσίμπημα θαλασσινού αλατιού στα λευκά και χτυπήστε μέχρι να γίνει σκληρό. Απλώστε την κρύα σοκολάτα στην κρέμα και στη συνέχεια, πολύ απαλά απλώστε αυτά στα ασπράδια αυγών με μια σπάτουλα.
Χωρίστε τη μους σε έξι ποτήρια ή κύπελλα, διασπείροντας τα κεράσια και το σιρόπι σε όλη την έκταση και για φινίρισμα βάλτε μερικά ωραία κεράσια στην κορυφή.
ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ | |
Θερμίδες | 406 |
Λίπος
Εκ των οποίων κορεσμένα |
25.4g
14.8g |
Πρωτεΐνη | 7.6g |
Υδατάνθρακες
Εκ των οποίων σάκχαρα |
40g
39.7g |
Αλάτι | 0,5g |
Φυτικές ίνες | 0,5g |