Ζελέ Aperol και Εσπεριδοειδών

Συστατικά:

  • 8 φύλλα ζελατίνης
  • 4 γκρέιπφρουτ
  • 1 λεμόνι
  • 1 πορτοκαλί
  • 75 ml Aperol
  • 55 γρ. άχνη ζάχαρης
  • 100 ml διπλής κρέμας (κρέμα γάλακτος)

Μέθοδος:

  1. Μουλιάστε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  2. Ξύστε λίγο ξύσμα από κάθε εσπεριδοειδή φρούτο σε ένα μπολ και αφήστε το στην άκρη.
  3. Κόψτε τα ξυσμένα φρούτα στο μισό και στύψτε το χυμό σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε 100ml νερό, το Aperol, τη ζάχαρη και τη μουλιασμένη ζελατίνη . Θερμάνετε ήπια μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη και η ζάχαρη. Αφήστε να κρυώσει.
  4. Ξεφλουδίστε τα υπόλοιπα γκρέιπφρουτ με ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρέστε τα κομμάτια και τοποθετήστε τα στο μίγμα ζελέ.
  5. Ρίξτε το μίγμα σε 6 έως 8 καθαρά ποτήρια ή μικρά κύπελλα και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθούν.
  6. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από το ξύσμα εσπεριδοειδών και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη. Χτυπήστε μέχρι να σχηματιστούν οι μαλακές κορυφές και, στη συνέχεια, γαρνίρεται με αυτό πάνω από το σχηματισμένο ζελέ.
ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ
Θερμίδες 255
Λίπος

Εκ των οποίων κορεσμένα

13,6g

8,4g

Πρωτεΐνη 2,1g
Υδατάνθρακες

Εκ των οποίων σάκχαρα

28,2g

28,2g

Αλάτι 0,3g
Φυτικές ίνες 0,3g