ΔΙΑΙΤΑ 3 ΗΜΕΡΩΝ

3-day-dietΔίαιτα των 3 ημερών: Η Βασίλισσα των διαίτων express, στο μικροσκόπιο.

Η «Δίαιτα των 3 ημερών» κατέχει αρχηγική θέση στη λίστα με τις πιο διαδεδομένες δίαιτες ταχείας απώλειας βάρους, γνωστές και ως δίαιτες express. Υπόσχεται την άμεση και γρήγορη απαλλαγή των περιττών κιλών σε συνδυασμό με την βελτίωση του μεταβολισμού και του πεπτικού συστήματος.
Μέγα ΛΑΘΟΣ!

Είναι βέβαια γνωστό, ότι οι Ειδικοί Διατροφής και Διαιτολογίας απορρίπτουν κάθετα κάθε διατροφική πρόταση που συγκαταλέγεται στα ταχύρυθμα μοντέλα ˙ το ζήτημα ,όμως, είναι να καταλάβουμε το γιατί είναι λάθος να επιδιώκουμε την απότομη απώλεια βάρους και κυρίως να κατανοήσουμε τους κινδύνους που ελλοχεύουν πίσω από κάθε τέτοια δίαιτα.

Όπως κάθε «διατροφή express», έτσι και η «Δίαιτα των 3 ημερών», χαρακτηρίζεται από την μονομερή επιλογή τροφίμων.
Το πρόγραμμα κατά κανόνα, περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, όπως το κρέας κι το ψάρι, ενώ ταυτόχρονα περιορίζει ή απορρίπτει τη λήψη υδατανθράκων. Επιπλέον, απαγορεύει το αλκοόλ, τη ζάχαρη και τα λοιπά γλυκαντικά προϊόντα.

Θα ήταν ψέμα να πούμε ότι, οι δίαιτες τέτοιων χαρακτηριστικών δεν επιτυγχάνουν μια μικρή απώλεια κιλών. Άλλωστε, είναι τόσο λίγες οι θερμίδες που καταναλώνονται ημερησίως, που θα μας εξέπληττε αν συνέβαινε το αντίθετο.
Γιατί όμως χάνονται σε τόσο λίγο χρόνο τα κιλά;

Η απάντηση είναι απλή και μάλλον θα δυσαρεστήσει πολλούς ˙ ο οργανισμός δέχεται ένα ισχυρό και ξαφνικό σοκ, αφού αναγκάζεται να μεταβεί απότομα σε ένα διαφορετικό μοντέλο, φτωχότατο σε θερμίδες αλλά και σε θρεπτικά συστατικά. Η απώλεια βάρους είναι πλασματική, αφού χάνουμε μόνο υγρά και μυϊκή μάζα ˙ η απώλεια δε της μυϊκής μάζας είναι η κύρια αιτία αποδυνάμωσης του οργανισμού και πηγή πολλών προβλημάτων υγείας.

Επιπλέον, θα πρέπει να ξέρουμε ότι, επιλέγοντας μια τέτοια δίαιτα, όχι μόνο δεν τρεφόμαστε υγιεινά, αλλά αντιθέτως θέτουμε τον οργανισμό μας σε μεγάλο κίνδυνο, αφού αποκλείουμε πλούσιες και θρεπτικές τροφές, όπως τα φρούτα κι κάποια λαχανικά, τα οποία συγκαταλέγονται στην κατηγορία των υδατανθράκων.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, η διατροφή που στηρίζεται στην υπερκατανάλωση πρωτεΐνης, ευθύνεται για την αυξημένη χοληστερόλη και το υψηλό ποσοστό ουρικού οξέως, που μπορούν να οδηγήσουν σε καρδιοαγγειακές παθήσεις.

Ακόμη, η έλλειψη υδατανθράκων από τον οργανισμό μας, μπορεί να γίνει η αιτία πολλών προβλημάτων υγείας, τόσο του πεπτικού όσο και του ουροποιητικού μας συστήματος. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι, η αποχή από τους υδατάνθρακες προκαλεί έντονους πονοκεφάλους, εφίδρωση, στομαχικό άλγος, αναγούλες, εξέμμεση, ξηροστομία, ακόμη και στοματική κακοσμία.

Τώρα θα αναρωτηθεί κάποιος ˙ μα καλά; Πώς γίνεται να κινδυνεύω απ’ όλα τα παραπάνω, αφού η δίαιτα διαρκεί μόνο 3 ημέρες;
Η απάντηση είναι απλή. Καμιά δίαιτα δεν διαρκεί τόσο λίγο.

Με τον όρο «δίαιτα», εννοούμε το διατροφικό μοντέλο/πρόγραμμα εκείνο που θα μας βοηθήσει να ελέγξουμε το σωματικό μας βάρος, αλλά κυρίως που θα μας μάθει να διατηρούμε την καλή σωματική μας σύσταση και υγεία.
Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε, η «δίαιτα» είναι τρόπος ζωής κι όχι ολιγοήμερες διακοπές από τα λανθασμένα πρότυπά μας.

Επιπροσθέτως, όσοι δε δουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, ενδέχεται να επαναλάβουν το πρόγραμμα για ακόμη 3 ημέρες ή και παραπάνω, νομίζοντας ότι εφαρμόζουν ένα σωστό διατροφικό πρότυπο, με κίνδυνο να αντιμετωπίσουν τελικά όλες τις προαναφερθείσες παρενέργειες.

Στη δίνη του διαδικτύου, είναι δυνατό να βρούμε τα πάντα και να πιστέψουμε ότι είναι απόλυτα ασφαλή και αποτελεσματικά, ειδικά όταν θέλουμε να χάσουμε γρήγορα τα περιττά κιλά.

Το ιδανικό όμως, είναι να απευθυνόμαστε ΠΑΝΤΑ σε ένα Ειδικό, που είναι ο πλέον κατάλληλος να μας κατευθύνει ατομικά και με συνεχή παρακολούθηση στο σωστό δρόμο για την απώλεια βάρους, χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία μας και κυρίως επιδιώκοντας να εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας σε μια διατροφική αγωγή, που θα μας εξασφαλίσει την οριστική μας απαλλαγή από το πρόβλημα της παχυσαρκίας και τη διατήρηση της σωστής φυσικής μας κατάστασης.