υπέροχο ψάρι στο τηγάνι

Υπέροχο ψάρι στο τηγάνι

υπέροχο ψάρι στο τηγάνιΣυστατικά:

  • 300 γραμμάρια λευκού ρυζιού basmati
  • 6 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού πράσινης πάστας ελιάς
  • 350 γρ. ώριμα ντοματίνια μεικτού χρώματος
  • ½ δέσμη φρέσκου βασιλικού (15 γρ.)
  • 500 γραμμάρια λευκά φιλέτα ψαριών, όπως μπακαλιάρος, χωρίς δέρμα

Μέθοδος:

Σε μια μεγάλη ρηχή κατσαρόλα (βαθύ τηγάνι), σε υψηλή θερμοκρασία, ανακατεύουμε το ρύζι με 2 κουταλάκια του γλυκού πάστα ελιάς. Στη συνέχεια, ρίχνουμε πάνω από 600ml νερό. Βάλτε το καπάκι και αφήστε το να έρθει σε βρασμό. Παράλληλα κόβετε στη μέση τα ντοματίνια και σε ένα μπολ ανακατέψτε τα με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ξύδι κόκκινου κρασιού. Τελειοποιήστε με θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι, και τα περισσότερα από τα φύλλα βασιλικού.

Κόψτε τα ψάρια σε τέσσερα κομμάτια ίσου μεγέθους και τοποθετήστε τα στο τηγάνι/κατσαρόλα, ωθώντας τα στο ρύζι. Διασκορπίστε τις ντρεσαρισμένες ντομάτες. Βάζετε ξανά το καπάκι και βράζετε για 10 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι. Στη συνέχεια αφαιρείτε το καπάκι και μαγειρεύτε για 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί όλο το υγρό. Βάζετε την υπόλοιπη πάστα ελιάς πάνω από τα ψάρια, ξεδιαλέξτε τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού, ενσταλάξτε ελαφρά με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και σερβίρετε.

ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ

Θερμίδες 484
Λίπος

Εκ των οποίων κορεσμένα

12g

1.7g

Πρωτεΐνη 31.2g
Υδατάνθρακες

Εκ των οποίων σάκχαρα

66.7g

3.8g

Αλάτι 1.2g
Φυτικές ίνες 2,7g